Prosedyren for filttøfler

– Våre håndlagede filtsko er laget av 100 % ren ull fra New Zealand, uten bruk av kjemikalier og andre skadelige stoff. Ullen som brukes i hjemmeskoene er allergi-vennlig og AZO-fri. Farget i ECO-vennlige farger.

Disse skoene er 100 % håndlaget av hardtarbeidende og dedikerte kvinner fra Nepal, som gjør våre sko mer verdige og unike.

Vårt hovedmål er å gi flest mulig jobbmuligheter til hjemmeværende kvinner i Nepal – som ikke kan få seg en utdannelse på grunn av bl.a. fattigdom.

– Våre sko er laget etter mange måneders forskning og utvikling for å gjøre våre kunder tilfreds med skoenes varme, unike design og ikke minst komfort.

Våre sko fås også i forskjellige unike design og pene fargekombinasjoner.

Ullen farges kun ved hjelp av miljøvennlig farge som ikke inneholder noen form for skadelige kjemikalier.

Pleie og vask: Flekker fjernes med en fuktig klut. Håndvask ellers i lunkent vann uten såpe – press forsiktig og tørk.

Prosessen med å fremstille filtsko

  1. Ullen kardes og farges i ønsket farge, som er oppgavens første del.
  2. Ullen plasseres eller formes i en treform for å starte en tovingsprosess, som inkluderer kontinuerlig håndpress i et par timer med lunkent vann og såpe / rengjøringsmidler. I denne prosesssen fester ullfibrene seg sammen slik at man ender opp med å danne en hel skoform.
  3. Disse fotformene tas så ut og tørkes i solen før neste prosess begynner.
  4. Skoene får så et ekstra lag med innersåle for å gjøre de mer behagelige å ha på. Deretter tilpasses og festes lærsåler, og skoene er komplette.

På denne måten ferdiggjøres prosessen fra får til dine føtter med dedikasjon og hardt arbeide fra kvinnene som arbeider for oss.

Vårt hovedmål er å gi arbeide og styrke de kvinnene som har laget disse flotte skoene.